Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Igor Corman a confirmat aspiraţia Moldovei de a deveni membră a Uniunii Europene

8 apr. 2014,, 10:25   Politică
4041 6
Foto: noi.md
Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, a confirmat aspiraţia autorităţilor Moldovei de a deveni stat-membru al Uniunii Europene.

Potrivit agenţiei "Infotag", Corman a spus luni, în cadrul unei conferinţei de presă comune cu spicherii parlamentelor Letoniei, Lituaniei, Moldovei, Georgiei şi Armeniei de la Vilnius, că "Moldova este un participant activ al programului «Parteneriatul Estic» şi în anul curent a obţinut primele rezultate ale eforturilor îndreptate spre integrarea europeană".

"Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene au decis abrogarea regimului de vize pentru cetăţenii Moldovei, din 28 aprilie. Dorim şi altor state membre ale «Parteneriatului Estic» să obţină acelaşi lucru. Consider că trebuie să purcedem la o discutare mai detaliată a programului pentru a stabili o perspectivă clară a aderării ţărilor noastre la UE", a menţionat Corman.

Potrivit lui, "recunoaşterea perspectivei europene a Moldovei va consolida eforturile proeuropene ale ţării".

"Sîntem îngrijoraţi de conflictul dintre Ucraina şi Rusia şi sperăm că prin eforturile comunităţii internaţionale se va reuşi evitarea tendinţelor separatiste din ţara vecină. Moldova se confruntă cu o problemă similară în regiunea transnistreană", a amintit Corman.

La Vilnius are loc Conferinţa preşedinţilor parlamentelor ţărilor-membre ale UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?