Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

La Chișinău a început aplicarea marcajelor rutiere

7 apr. 2014,, 14:48   Societate
4411 0
Foto: diez.md
Angajații Regiei „Exdrupo” au început lucrările de aplicare a marcajelor rutiere pe străzile capitalei. Potrivit informaţiei comunicate portalului NOI.md de către adjunctul preşedintelui întreprinderii Vasile Panico, în primul rînd, vor fi trasate marcajele pe străzile de intrare și ieșire, dar şi pe trecerile pietonale din apropierea școlilor.

Potrivit lui, pentru această săptămînă au fost planificate lucrări de marcaj pe Calea Ieşilor. "Pe această stradă au fost trasate cu culoare roşie toate trecerile de pietoni. Vor fi marcate liniile longitudinale de pe drumuri, stațiile de autobuz, precum și traseele pentru ciclism", a menţionat Panico.

Pentru viitorul apropiat au fost planificate lucrări pe Calea Orheiului şi strada Petricani. Vor fi efectuate lucrări atît în timpul zilei, cît și pe timp de noapte. Vopseaua utilizată este importată din Belarus, uzura acesteia fiind calculată pentru șase luni.

Pentru marcarea tuturor trecerilor pietonale și achiziționarea indicatoarelor rutiere, din bugetul de stat al orașului a fost alocată suma de 5 milioane de lei. Municipiul reînnoieşte marcajele rutiere de două ori pe an, primăvara și toamna, la începutul anului școlar. Pe străzile capitalei sînt aproximativ 10 mii de semne de circulație și peste 360 de treceri pietonale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?