X 
Cazul Șor stiri: 599

În Transnistria a fost deschis primul duty-free

7 apr. 2014,, 11:02   Economie
4868 1
Foto: airport.md
În Transnistria a fost deschis primul magazin de comercializare în regim duty-free, comunică NOI.md. Acesta se află la Punctul de trecere a frontierei "Pervomaisc". Ideea de a deschide un magazin duty-free în Transnistria aparţine Comitetului Vamal local.

Proiectul a fost implementat de investitorul rus "Duty-free Holding" care activează cu succes în aeroporturile și punctele de trecere a frontierei în: Lituania, Belarus, Rusia, Africa, Coreea de Nord, Irak.

În Transnistria a fost înființată firma "Duty-free Alliance". Investitorul rus a contribuit cu 250 de mii de euro la construcția magazinului, iar 150 de mii de euro magazinul i-a primit pentru achiziționarea mărfurilor. Vicepreședintele "Duty-free Holding" Vladimir Sulima și-a exprimat speranța că magazinul va începe să cîștige de sine stătător, aducînd marfă nouă și, prin urmare, va începe să aducă profit, contribuții la buget pentru plata pensiilor, salariilor, pentru dezvoltarea Transnistriei.

Directorul SRL "Duty-free Alliance", Liubovi Dovjanina, a remarcat faptul că sortimentul de mărfuri din magazin aparţine multor producători europeni, din Germania, Olanda, Italia, Franța etc. Pot face cumpărături de la magazin numai cetățenii care pleacă din Transnistria. "Duty-free Holding" planifică deschiderea în Transnistria a unei reţele întregi de magazine din sistemul duty-free.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?