X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Rusia ajută Moldova să restabilească monumentele gloriei militare

6 apr. 2014,, 12:00   Societate
5692 7
Foto : prospect.md
Către aniversarea a 70-a a eliberării Moldovei de fascism, cu sprijinul financiar al cîtorva regiuni din Rusia, în Moldova vor fi restabilite cinci complexe memoriale, monumente și cimitire ale eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, transmite newsmoldova.md. Cu cele 800 de mii de ruble donate de Guvernul Moscovei și regiunii Novosibirsk, se desfășoară în toi lucrări de reconstrucție și amenajare a Complexului Memorial din Bălți.

În prezent mai are loc reconstrucția cimitirului unde sînt înhumați 728 de militari căzuți în luptele de eliberare a satului Plopi-Știubei din raionul Căușeni. Din Salihard, de la administrația circumscripției autonome Yamalo-Neneț, au mai fost transferate 800 de mii de ruble pentru restabilirea acestui monument.

Agenții economici din Sankt-Peterburg, la rîndul lor, participă la finanțarea reconstrucției Complexului Memorial în cinstea soldaților sovietici căzuți în aceste locuri și militarilor din comuna Cocieri, raionul Dubăsari, care au murit pe diferite fronturi pe timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Comitetul pentru relațiile cu naționalitățile din cadrul Guvernului regiunii Tiumen a alocat din bugetul său 600 de mii de ruble pentru reconstrucția Complexului Memorial din Leova. Și Guvernul regiunii Moscova este dispus să aloce mijloace suplimentare. La rînd se află și restabilirea Cimitirului Militar din satul Chircăiești, raionul Căușeni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?