X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Duma de Stat a simplificat procedura de acordare a cetățeniei ruse

5 apr. 2014,, 11:00   Externe
7626 3
Foto: aif.ru
Vineri, 4 aprilie, Duma de Stat a adoptat amendamentele la legea privind cetățenia Federației Ruse, simplificînd procesul de acordare a acesteia pentru vorbitorii de limba rusă.

Proiectul de lege propune simplificarea procedurii și reducerea termenului de examinare a cererilor de acordare a cetățeniei Federației Ruse compatrioților - vorbitorilor de limbă rusă, transmite ITAR -TASS.

Condiția pentru aceasta - "dacă aceste persoane sau rudele acestora în linie ascendentă directă își au reședința permanentă sau anterior au avut reședința pe teritoriul Federației Ruse sau teritoriul care intra în Imperiul Rus sau Uniunea Sovietică, în cadrul frontierelor de stat ale Federației Ruse, cu condiția ca acestea să-și stabilească reședința permanentă în Rusia și să renunțe la cetățenia statului străin".

Recunoașterea drept purtător al limbii ruse se va face în baza interviului, realizat de comisia formată de Serviciul Federal de Migrație din Rusia.

Renunțarea la cetățenia străină oferă dreptul de a primi pașaportul rusesc într-o manieră simplificată, fără respectarea unor condiții cum ar fi reședința permanentă în Rusia timp de cinci ani.

Locuitorii Crimeei care nu doresc să primească cetățenia rusă, trebuie să plătească o taxă de două mii de ruble (peste 600 de grivne).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?