Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

În Moldova va fi simplificată procedura de deschidere a întreprinderilor

5 apr. 2014,, 09:30   Economie
5219 2
Foto : noi.md
În Republica Moldova va fi simplificată procedura de deschidere a unei întreprinderi noi. Parlamentul a aprobat amendamentele respective în lectură finală. Astfel, potrivit modificărilor operate, a fost exclusă obligativitatea de a dispune de un capital social nu mai mic de 5400 de lei la deschiderea întreprinderii.

De asemenea, a fost anulată obligativitatea de a transfera pînă la înregistrarea companiei a sumei de minim 40% din mărimea capitalului social. Potrivit modificărilor, mărimea capitalului social al societăților cu răspundere limitată va fi stabilită de sine stătător de fondatorii acesteia. Totodată, pentru persoanele juridice a fost anulată obligativitatea de a avea ștampilă pentru înregistrare. Înregistrarea obligatorie a contribuabilului la organul fiscal este prevăzută doar în cazul în care numărul de identificare de stat nu este și cod fiscal.

Amendamentele operate la Codul fiscal, Codul civil, Legea cu privire la principiile de bază de reglementare a activității de întreprinzător și Legea privind societățile cu răspundere limitată au fost aprobate cu scopul de a optimiza procedurile, timpul și cheltuielile antreprenorilor la etapa de lansare a afacerii, precum și pentru a îmbunătăți pozițiile Moldovei în ratingul „Doing Business” al Băncii Mondiale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?