Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Comuniştii solicită anularea termenului de prescripţie pentru tragere la răspundere nu doar pentru colaboratorii poliţiei

4 apr. 2014,, 16:42   Politică
3374 3
Foto: noi.md
Partidul Comuniştilor (PCRM) propune anularea termenului de prescripţie pentru tragerea la răspundere penală în privinţa dosarelor "7 aprilie" nu doar pentru colaboratorii organelor de drept, dar şi în privinţa organizatorilor dezordinilor în masă.

Potrivit agenţiei "Infotag", în replică la aceasta, procurorul general, Corneliu Gurin, a spus că "nu există necesitate într-o astfel de solicitare, deoarece organizatorii şi provocatorii sînt anchetaţi în baza altui articol al Codului penal al Republicii Moldova, pentru care termenul de prescripţie este de 15 ani".

"Am primit propuneri de a examina corespunzătorul proiect de lege, însă, din cauza lipsei de timp, este imposibilă efectuarea expertizei documentului. Colaboratorii poliţiei şi organizatorii dezordinilor nu sînt anchetaţi în baza aceluiaşi dosar, de aceea, pe cei din urmă îi vom putea trage la răspundere şi în anii următori", a spus Gurin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?