Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Moldova extinde exportul de vinuri în SUA

3 apr. 2014,, 16:33   Economie
4046 4
Foto: noi.md
Republica Moldova extinde exportul de vinuri în SUA. Premierul Iurie Leancă a anunțat în plenul Parlamentului că ieri Moldova a semnat Acordul pentru cooperarea pe vinuri şi divinuri cu statul american Pennsylvania. Prima partidă de vinuri moldoveneşti, în valoare de un milion de dolari, va fi comandată chiar zilele acestea. Șeful executivului a menționat că în curînd urmează să fie semnat un acord similar cu statul Carolina de Nord. „Aceasta înseamnă că eforturile noastre de a găsi pieţe noi de desfacere pentru produsele moldoveneşti se soldează cu succes”, a subliniat Leancă.

Potrivit datelor oficiale, volumul exportului producției alcoolice moldovenești în SUA, în anul 2013, a crescut cu 15,5% și a însumat 14,29 milioane de dolari. În cadrul vizitei în Moldova secretarul de stat american, John Kerry, a vizitat beciurile de la Cricova, unde a degustat vinuri excelente moldovenești.

Oficialul american a menționat în mod deosebit vinurile roșii și i-a îndemnat pe producătorii din Moldova să-și promoveze producția pentru a valorifica noi piețe de desfacere. John Kerry a promis susținere în acest sens din partea SUA, exprimîndu-și speranța că consumatorii americani vor putea în viitorul apropiat să se familiarizeze cu gustul excelent al vinurilor moldovenești. „În Moldova ramura vinicolă este una dintre cele mai importante din punctul de vedere al exportului și noi sîntem impresionați de perspectivele și posibilitățile de extindere a acestei piețe”, a menționat John Kerry.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?