X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Majoritatea moldovenilor preferă Uniunea Vamală Uniunii Europene

3 apr. 2014,, 10:45   Societate
4921 8
Foto : eurasianews.md
Pe parcursul anului trecut, atitudinea cetățenilor Republicii Moldova față de Uniunea Europeană și Uniunea vamală s-a schimbat – majoritatea preferă UV, conform datelor unui studiu, realizat de serviciul sociologic românesc IMAS, cu sprijinul guvernului SUA.

Sondajul a avut loc în februarie - martie pe un eșantion de 1403 respondenți, în colaborare cu serviciul american Lake Research Partners, cu sprijinul Institutului Național Democratic (NDI) și Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

"Pe parcursul ultimelor 12 luni opinia publică cu privire la cea mai bună opțiune pentru Republica Moldova s-a orientat spre aderarea la Uniunea (vamală) Rusia-Belarus-Kazahstan", - se spune în studiu.

Această opțiune a fost susținută de 46 % dintre respondenți, în timp ce aderarea la UE ca cea mai bună opțiune a fost aleasă de 37 % din respondenți .

Un an în urmă cifrele se prezentau invers: 44 % susțineau aderarea la UE, iar 37% - la UV.

Printre respondenții care au declarat că au de gînd să voteze în alegerile parlamentare, proporția susținătorilor UV este și mai mare, potrivit unui sondaj. Printre cei care "posibil, vor vota" , 52 % sînt pentru UV , 31 % - pentru UE .

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?