Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4045

Lukașenko a promis belarușilor bancnote asemanătoare cu euro

3 apr. 2014,, 02:47   Externe
5460 1
Foto: lenta.ru
Bancnotele care vor fi utilizate în Belarus după denominare sînt similare ca aspect cu moneda euro. Declarația a fost făcută de președintele belarus Alexandr Lukașenko, transmite "Interfax".

" Știu că aveți nevoie de o monedă nouă și frumoasă, pentru că e greu să porți milioane în portofel. Va veni timpul și o vom face", - a spus președintele vizitînd o întreprindere industrială din orașul Baranovici. Lukașenko a adăugat că noile bancnote au fost demult tipărite și stocate în depozite. Referindu-se la momentul denominării, despre care autoritățile din Belarus vorbesc de mai mult timp, Lukașenko a precizat că momentul potrivit "nu a venit încă". "Pentru a face acest lucru trebuie ca economia să lucreze, să existe o anumită stabilitate", - a subliniat șeful statului.

Anterior Lukașenko a promis să anunțe despre denominare cu șase luni înainte de eveniment. La rîndul său, președintele Băncii Naționale, Nadejda Ermakova a declarat că din cauza inflației înalte, este puțin probabil ca procesul să demareze în 2014.

În cazul în care denominarea se va produce, aceasta va fi a treia din istoria Belarusului, după cele din 1994 și 2000.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?