Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Comisia Europeană şi organizaţiile internaţionale vor intensifica suportul reformelor în Moldova, Ucraina şi Georgia

2 apr. 2014,, 12:35   Politică
4417 4
Foto : gmagazine.ro
Comisia Europeană şi organizaţiile financiare internaţionale au convenit să activizeze măsurile de acordare a asistenţei speciale Moldovei, Ucrainei şi Georgiei.

Potrivit comunicatului CE, citat de agenţia "Infotag", motiv pentru această decizie a servit intensificarea presiunii externe asupra acestor ţări.

Măsurile de extindere a asistenţei acordate Moldovei, Ucrainei şi Georgiei au fost coordonate ieri la Bruxelles, în prezenţa comisarului european pentru extindere şi politică de vecinătate, Stefan Fulle. Acestea au scopul de a contribui la realizarea reformelor coordonate cu FMI, precum şi la implementarea Acordului de asociere, inclusiv şi cel de liber schimb.

Proiectele investiţionale prioritare ale celor trei ţări vecine cu UE se vor baza pe fonduri, subvenţii şi împrumuturi de la diferiţi parteneri internaţionali.

"Prin intermediului pachetului de ajutor internaţional fără precedent, care se pregăteşte pentru Ucraina şi măsurile de asistenţă în viitorul apropiat a Georgiei şi Moldovei, UE şi partenerii internaţionali activizează suportul eforturilor acestor ţări de a reforma economia şi de a crea condiţii pentru creşterea economică şi angajarea populaţiei pe o piaţă internaţională competitivă", se menționează în comunicat.

Întrevederea a avut loc în contextul asistenţei de 11 miliarde de euro promise Ucrainei de către Comisia Europeană pe 5 martie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?