Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4038

PLDM are o SOLUȚIE privind pedepsirea vinovaților în cazul evenimentelor din aprilie 2009 (VIDEO)

2 apr. 2014,, 11:23   Politică
6211 15
Foto: noi.md
Liderul PLDM, Vlad Filat, a anunțat astăzi că persoanele care au comis fărădelegi în timpul evenimentelor din aprilie 2009 nu vor scăpa de pedeapsă, chiar dacă în scurt timp expiră termenul de prescripție pentru atragerea la răspundere penală a celor vizați în dosare. În acest sens, Filat a anunțat că Partidul Liberal Democrat a înregistrat o inițiativă legislativă, care prevede excluderea termenului de prescripție în cazul "dosarului 7 aprilie".

„După cinci ani, adevărul așa și nu a ieșit la iveală. Întreaga societate este nu doar în așteptare, dar și într-o stare de alertă firească. Mai mult decît atît, la cinci ani de la săvîrșirea crimelor, cei care trebuie să plătească ar putea să se sustragă de la această pedeapsă, avînd în vedere termenul de prescripție pentru ca cei vinovați să fie trași la răspundere. Este necesar să fie modificată legislația. Astăzi PLDM a înregistrat inițiativa, care prevede derogarea de la articolul 60 al Codului penal, ceea ce înseamnă excluderea termenului de prescripție”, a menționat Filat.

Liderul liberal-democraților a dat asigurări că proiectul de lege propus va fi examinat în Parlament în această săptămînă și va intra în vigoare pînă pe 7 aprilie.

Anterior, „Amnesty International Moldova” a atenționat despre faptul că polițiștii implicați în maltratarea tinerilor în timpul protestelor din aprilie 2009 ar putea să nu fie trași la răspundere penală, întrucît în acest an expiră termenul de prescripție.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?