Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ostalep: De ce să nu publicăm numele celor care au pîrît la Siguranța?

18 aug. 2019,, 09:45   Societate
6096 6

În Moldova, ar trebui publicate numele celor care au pîrît laSiguranța, poliției secrete din România, ai cărei membri în timpul celui de-al Doilea Război Mondial au luptat activ împotriva mișcării partizane pe teritoriile ocupate și au efectuat epurări etnice a populației.

O asemenea opinie a fost exprimată pe o rețea de socializare de directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și Probleme de Securitate, fostul viceministru de externe Valeriu Ostalep. Acesta a publicat pe facebook o fotografie de arhivă în care este imortalizată întîmpinarea mareșalului Antonercu în centrul Chișinăului, scrie Noi.md.

„Cît de multă semnificație au aceste fotografii. Slăvesc un neisprăvit de Antonescu. Ei bine, cel care „a făcut și lucruri bune”. În afara momentelor în care extermina în masă oamenii. Unii vor spune mai la un moment dat că „trebuie să așteptăm”. Însă eu am o propunere - de ce să nu publicăm numele celor care pîrau în germania Siguranța, iar după au întocmit lisele celor deportați. Ele doar nu au fost întocmite în Voronej. Haide-ți să își cunoaștem pe toți „eroii„ în față?”, a scris Ostalep pe pagina sa de facebook.

„În Germania, au fost arătați toți agenții Stasi. Să spunem procedăm și noi la fel, în stil european”, a subliniat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?