X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Țîrdea: Alianța s-a apucat cu sînge rece de marketing politic

31 mar. 2014,, 16:25   Politică
16705 2
Foto: europalibera.org
Ratingul stabil înalt al PCRM-ului nu-i dă pace coaliției de guvernare, afirmă analistul politic Bogdan Țîrdea. „Pentru a menține ratingul comuniștilor în limitele de 40%, guvernanții sînt dispuși să meargă departe, chiar să creeze un clon al PCRM-ului – așa-numitul partid al comuniștilor reformatori”.

„Alianței îi convine aflarea permanentă în opoziție a comuniștilor. Crearea acestui proiect politic este o etapă în șirul de acțiuni menite să slăbească PCRM-ul”, a declarat, intervievat de NOI.md, Bogdan Țîrdea.

„Printre fondatorii noului partid se menționează numele lui Valeriu Reniță și Ruslan Popa, cu toate că primul neagă acest lucru, iar al doilea refuză să-l comenteze. Însă pentru ca proiectul să fie unul de succes, în fruntea acestuia trebuie să fie persoane cu un rating înalt de încredere. Însă problema PCRM-ului constă în faptul că sub un așa baobab ca Voronin nu crește niciun copăcel. Toate personalitățile cu rating înalt l-au părăsit demult, dar cel mai interesant este că lor nu li s-a permis să se unească. De ce, de exemplu, socialiștii și Partidul „Renaștere-Vozrojdenie” nu pot să devină un tot întreg, avînd în vedere că aceste formațiuni au aceeași bază ideologică și aceleași mesaje? Probabil, cuiva din Coaliție nu-i convine să mai fie un partid puternic care ar putea rupe voturi, inclusiv de la democrați, care au probleme cu trecerea pragului electoral. În prezent, are loc fărîmițarea cîmpului politic cu scopul de a slăbi PCRM-ul. Acum comuniștii au un rating de 42% și, împreună cu socialiștii, aceștia vor acumula 49%, iar o asemenea perspectivă bineînțeles că nu poate să nu încordeze coaliția de guvernare. Este vorba despre un pur marketing politic, or, în limba moldovenească abrevierea Partidului Comuniștilor Reformatori este aceeași ca la PCRM-ului, iar dacă lor li se va permite aceeași simbolică și dacă în lista lor vor figura nume cunoscute, atunci buneii și bunicuțele ar putea să confunde cu ușurință aceste partide în buletinul de vot”, consideră Bogdan Țîrdea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?