Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Bumacov i-a servit pe japonezi cu vin moldovenesc

31 mar. 2014,, 15:18   Economie
3833 1
Foto: noi.md
În cadrul vizitei efectuate în Japonia, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova, Vasile Bumacov, în afară de întrevederile oficiale avute cu conducerea prefecturii Yamanashi, a vizitat Katsunuma Vally, regiune unde a fost lansată industria japoneză a vinului, cunoscută astăzi prin renumitul vin „Koshiu wine”, relatează NOI.md cu referire la Serviciul de presă al ministerului de resort.

Potrivit sursei citate, viţa de vie este cultivată de-a lungul zonei muntoase a regiunii. Formarea acesteia este mai sofisticată şi nu permite folosirea extinsă a tehnicii de cultivare. Viticultorii locali depun eforturi sporite pentru perfecţionarea modului de creştere a strugurilor, asigurînd calitatea înaltă a acestora, pentru garantarea aromei specifice soiului şi a notei minerale a vinului.

Cu această ocazie, în scopul schimbului de experienţă, s-a discutat despre strategiile de promovare a producţiei vitivinicole care ar putea fi utile si pentru vinificatorii moldoveni. Interlocutorii au vorbit şi despre posibilităţile de export a vinului moldovenesc în Japonia.

Vinificatorii japonezi au apreciat înalt calitatea vinurilor moldoveneşti pe care au avut ocazia să le deguste.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?