Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Încă o țară și-a confirmat sprijinul pentru integrarea europeană a Moldovei (VIDEO)

31 mar. 2014,, 14:22   Politică
4358 3
Foto: noi.md
Canada va sprijini Republica Moldova pe calea reformelor și cea a integrării europene. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul canadian de externe, John Baird, în cadrul unui briefing susținut alături de omologul său moldovean, Natalia Gherman.

După cum au anunțat astăzi cei doi oficiali, Canada va contribui în continuare la implementarea programelor de dezvoltare a Republicii Moldova, dar și la sporirea volumului investițiilor.

„Ministrul canadian m-a asigurat de menținerea poziției Canadei în privința susținerii integrității teritoriale și suveranității Republicii Moldova. Este o manifestare de angajament din partea Canadei în susținerea procesului de reforme și a parcursului european”, a declarat Natalia Gherman.

La rîndul său, John Baird a precizat că Moldova a avansat vizibil în procesul apropierii de UE. Cei doi oficiali au mai anunțat că în viitorul apropiat va fi creat un grup bilateral de lucru în domeniul energetic.

Precizăm că John Baird este primul oficial canadian de rang înalt care vizitează Republica Moldova. Pe parcursul zilei de astăzi, Baird a avut întrevederi și cu premierul Iurie Leancă și președintele Parlamentului, Igor Corman.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?