Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Circa 500 de arbori vor fi plantați în Chișinău

29 mar. 2014,, 08:30   Societate
3725 0
Foto : wol.az
Plantarea arborilor se va face în locul celor tăiați, în parcul „Boris Glavan”, din sectorul Rîşcani. Aici voluntarii organizațiilor ecologice au planificat să planteze circa 300 de copaci. Aproximativ 300 de puieți au fost plantaţi sîmbăta trecută. Încă 200 de puieți noi vor fi sădiţi în Parcul Mirceşti de-a lungul autostrăzii Balcani de la Buiucani.

"Vor fi plantaţi, în mare parte, copaci de-ai noştri, moldoveneşti, care se acomodează bine: arțari, frasini și tei", a comunicat pentru NOI.md preşedintele Organizaţiei teritoriale Chişinău a Mişcării Ecologiste, Vladimir Garaba.

Anterior, Asociaţia de Gospodărire a Spaţiilor Verzi a tăiat copaci din parcul de la Rîşcani. Reprezentanții Asociației au explicat defrişarea ca fiind o necesitate, deoarece arborii erau bătrîni și uscaţi. Ecologiştii nu cred în "bunele intenții ale autorităților". Pentru a evita riscul apariţiei clădirilor pe acest teritoriu, organizațiile ecologiste au decis să nu aștepte Ziua Înverzirii Plaiului pînă în toamnă, ci au organizat acum plantarea pe un teren pustiu.

Organizatorul acţiunii ‒ Mișcarea Ecologistă din Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?