Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Austria susţine decizia de accelerare a procesului de semnare a Acordului de asociere RM-UE

28 mar. 2014,, 12:25   Societate
3172 0
Foto: da-vienna.ac.at
"Austria susţine decizia de accelerare a procesului de semnare a Acordului de asociere RM-UE, care a fost luată în cadrul şedinţei Consiliului European pe 28 martie", a declarat secretarul general al Ministerului Federal pentru Europa, Integrare şi Afaceri Externe al Republicii Austria, Michael Linhart.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, în cadrul întrevederii cu viceministrul de externe Iulian Groza, oficialul austriac a confirmat susţinerea plenară a Austriei pentru priorităţile agendei de integrare europeană a Moldovei, manifestînd un interes deosebit pentru identificarea unei asistenţe suplimentare pentru realizarea reformei în sectorul justiţiei. Interlocutorii au făcut un schimb de opinii cu privire la ordinea de zi a integrării europene a Moldovei și au discutat despre necesitatea impulsionării schimburilor comercial-economice între cele două state.

Viceministrul Iulian Groza s-a referit la rezultatele recente şi priorităţile de implementare a reformelor în Republica Moldova, apreciind "sprijinul constant al Austriei, acordat inclusiv prin intermediul Programului de cooperare în domeniul dezvoltării al guvernului austriac".

De asemenea, viceministrul Iulian Groza a avut o întrevedere cu coordonatorul naţional al preşedinţiei actuale a Austriei în cadrul Iniţiativei Central Europene (ICE), Ambasadorul Haidemaria Gurer. Interlocutorii au menţionat "importanţa valorificării rolului ICE ca o platformă politică valoroasă pentru promovarea cooperării regionale şi schimbului de experienţă privind integrarea europeană dintre statele ICE membre UE şi cele non-membre".

Vineri diplomatul moldovean a participat la o conferinţă internaţională dedicată viitorului "Parteneriatului Estic", organizată de Fondul German Marshall.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?