Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Deputatul Petrenco ar putea nimeri la închisoare? (FOTO)

26 mar. 2014,, 17:51   Politică
7261 2
Foto: noi.md
„Am primit prin poștă citație de la Procuratura Generală pentru a mă prezenta la interogatoriu în calitate de bănuit într-un dosar penal intentat împotriva mea încă pe 18 ianuarie”, a declarat deputatul PCRM Grigore Petrenco pe pagina sa de pe Facebook.

„Bineînțeles, și procurorul general, și alți procurori de rang mai mic de-ai lui Plahotniuc care se ocupă de mine știu că este Constituția, este Legea despre statutul deputatului, precum și Regulamentul Parlamentului care nu permit anchetarea deputatului fără retragerea imunității de către Legislativ. Însă pentru procurorul general Constituția și legea nu este un impediment. În țara noastră Declarația de Independență este mai presus decît Constituția, iar cuvîntul lui Plahotniuc este mai presus de lege”, scrie parlamentarul.

Grigore Petrenco este convins că dosarul este fabricat, „Indiscutabil, este vorba despre o comandă politică! Aceasta se face cu scopul de a mă ponegri, acuzîndu-mă de tăinuirea averii și veniturilor. Avere și venituri ascunse nu au găsit, în schimb, murdărie în presă va fi destulă. Spre exemplu, la mine au găsit tocmai 19 acțiuni care mi-au revenit în urma privatizării cu bonuri, în sumă totală de 190 de lei!!! Pe mine încearcă să mă acuze de faptul că nu am indicat că sînt vicepreședintele fracțiunii Stîngii Unite Europene în APCE!!! Cred că e primul caz în istoria Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, cînd se încearcă persecutarea unui deputat pentru faptul că a fost ales în conducerea unui grup politic din cadrul APCE și nu a indicat acest lucru în declarația de venit”, a scris politicianul.

„Am fost invitat la interogatoriu mîine, 27 martie, la ora 10.00. Avînd în vedere că la această oră începe ședința Parlamentului, invit pe „șesterka” generală a lui Plahotniuc, Gurin, să vină să mă interogheze în Legislativ!”, a conchis Petrenco.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?