X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Țîrdea: Publicitatea „unirii” la posturile TV este un balsam pentru sufletul comuniștilor

26 mar. 2014,, 16:19   Societate
6093 7
Foto: glasul.md
Pe unele posturi de televiziune locale a fost lansată o campanie de publicitate privind unirea Moldovei cu România, inițiată de organizația unionistă „Tinerii Moldovei”. Cele două spoturi lansate încearcă să-i convingă pe locuitorii Moldovei de beneficiile economice pe care le-ar aduce așa zisa unire. De menționat că autoritățile sau Consiliul Coordonator al Audiovizualului nu au reacționat la plasarea unui asemenea material propagandistic în mass-media moldovenească.

„Acum, cînd la putere se află cei de dreapta, după ce s-a reușit legalizarea sintagmei „limba română”, ridicînd-o pînă la nivelul de articol de Constituție, unioniștii și-au intensificat acțiunile de unire cu România”, afirmă analistul Bogdan Țîrdea.

„Dintre reprezentanții puterii nu prea are cine să se opună acestei propagande, or, liberalii și liberalii reformatori sînt de facto aceeași unioniști, care niciodată nu se vor pronunța împotriva acestor lucruri. „Lecția Roșca” a fost însușită de toți. PLDM este un partid proromân moderat, care chiar mai mult se situează pe pozițiile moldovenismului european, însă nici ei nu-și pot permite luxul să intre în conflict cu unioniștii, deoarece în structura electoratului lor este un segment proromân. De menționat că anterior și Leancă, și Filat, ba chiar și Lupu au criticat dur declarațiile lui Băsescu, însă nu vedem niciun fel de măsuri de contracarare a unionismului. Nu există o propagandă a statalității și istoriei moldovenești. Mesajele unioniste sînt ca un balsam pentru sufletul comuniștilor și socialiștilor, aceasta doar le sporește ratingul”, consideră Bogdan Țîrdea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?