Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Moldova mizează pe ajutorul SUA pentru asigurarea securităţii energetice a republicii

25 mar. 2014,, 10:45   Economie
4410 0
Moldova mizează pe ajutorul SUA
Foto : digi24.ro
Moldova mizează pe ajutorul SUA în vederea obţinerii securităţii energetice. Despre aceasta a comunicat luni prim-ministrul Iurie Leancă, în cadrul întrevederii de la Chişinău cu coordonatorul Departamentului de Stat al SUA pentru securitate energetică, Carlos Pascual.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al Guvernului, premierul şi-a informat interlocutorul despre acţiunile întreprinse de guvernul Moldovei pentru diversificarea surselor de gaze şi energie electrică.

Premierul a remarcat că Planul de interconexiune a sistemului energetic al Republicii Moldova cu cel al Uniunii Europene, prin România "este o prioritate a Guvernului".

"Este planul prioritar al Guvernului în asigurarea securităţii energetice. Vor fi luate toate măsurile pentru ca acest plan să fie realizat cît mai curînd", a subliniat Leancă.

Interlocutorii au salutat lansarea dialogului strategic între Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii şi crearea unui grup de lucru comun în domeniul energetic, care va elabora un mecanism de consultare şi şi-au exprimat interesul în avansarea acestui dialog.

Moldova importă 80% din energia electrică consumată şi aproape 100% de gaze. Pentru diminuarea dependenţei faţă de gazele ruseşti şi energie electrică, a fost început proiectul de construcţie a conductei transfrontaliere Iaşi-Ungheni. De asemenea, este planificată construcţia unei linii de înaltă tensiune între Moldova şi România Vulcăneşti-Isaccea şi Străşeni-Ungheni-Iaşi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?