X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Ministerul Economiei nu va admite majorarea tarifelor la energia electrică?

24 mar. 2014,, 15:40   Economie
5026 7
majorarea tarifelor la energia electrică
Foto: noi.md
Ministerul Economiei al Republicii Moldova va întreprinde toate măsurile pentru a nu admite majorarea tarifelor la energia electrică pentru consumatorii finali. Astfel, Instituția dezminte informațiile vehiculate în presă legate de iminenta majorare a prețului la energia electrică, considerînd cifrele vehiculate în mass-media ca fiind speculative, informează NOI.md.

Ministerul Economiei a declarat că este preocupat de asigurarea securității energetice a Republicii Moldova, dar și a unui preț cît mai mic posibil pentru populație și agenții economici, de aceea depune toate eforturile pentru a nu admite majorarea tarifului de livrare a energiei electrice consumatorilor finali. Potrivit Ministerului Economiei, în acest sens, în prezent, se realizează un șir de acțiuni la nivel politic și operațional, inclusiv în raport cu partenerii din Ucraina și Federația Rusă, dar și la nivelul întreprinderilor din sectorul energetic. Astfel, viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a dat indicații întreprinderilor cu capital de stat din sectorul electroenergetic să valorifice toate resursele interne ce ar permite reducerea costurilor operaționale și neadmiterea majorării tarifelor actuale pentru consumatori.

Amintim că, la 1 aprilie 2014, expiră contractele actuale de import a energiei electrice, iar în prezent se poartă negocieri atît la nivelul operatorilor energetici, cît și la nivelul Ministerului Economiei, cu toți potențialii furnizori din regiune pentru a obține cel mai avantajos preț de achiziție a energiei electrice începînd cu 1 aprilie 2014. Astfel, Ministerul Economiei își exprimă încrederea că majorarea tarifului de distribuție a energiei electrice către consumatori, solicitată de unii operatori, nu va fi necesară.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?