Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Pedagogii din Moldova se pregătesc de grevă generală

24 mar. 2014,, 15:04   Societate
5054 6
Pedagogii din Moldova
Foto: trud.md
Membrii Sindicatului Educaţiei şi Ştiinţei (SEȘ) au înaintat autorităților centrale un ultimatum. Ei cer majorarea salariilor personalului pedagogic cu 50%, astfel încît acestea să se egaleze cel puțin cu salariul mediu pe țară.

În cazul în care pînă la sfîrșitul lunii autoritățile nu vor îndeplini cerințele sindicatelor, acestea preconizează desfăşurarea protestelor în masă de pe 8 pînă pe 11 aprilie, a comunicat președintele sindicatului ramural, Dumitru Ivanov, intervievat de NOI.md.

De pe data de 8 pînă pe 10 aprilie este planificată pichetarea Guvernului, iar pe 11 aprilie se preconizează organizarea unui miting în fața clădirii Teatrului Național de Operă și Balet „M. Bieșu”. Potrivit lui Ivanov, la acest miting intenționează să participe în jur de 5 mii de cadre didactice din întreaga țară. În cazul în care aceste măsuri vor rămîne fără răspuns, Sindicatul Educaţiei şi Ştiinţei va începe în luna mai greva generală a profesorilor, cu suspendarea orelor. Cadrele didactice din instituţiile preşcolare şi şcolare, de asemenea, ameninţă cu proteste în cadrul instituţiilor sale.

În prezent, salariul mediu al unui profesor în Republica Moldova este de 3300 de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?