X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Timoșenko a anunțat despre elaborarea planului de readucere a Crimeei

22 mar. 2014,, 12:23   Externe
29290 54
Foto : polit.ru
Fostul prim-ministru Iulia Timoșenko a declarat că va face tot posibilul ca să întoarcă Crimeea în componența Ucrainei, relatează UNIAN.

Într-un interviu televizat Timoșenko a declarat că a adunat un grup de militari profesioniști de top pentru un consiliu strategic național, în cadrul ședinței căruia a fost elaborat un plan de contracarare a agresiunii militare a Rusiei.
Timoșenko a refuzat să furnizeze detalii despre acest plan, însă, a menționat faptul că militarii ruși nu cunosc intențiile autorităților ucrainene ceea ce le complică situația: "Ei nu pot înțelege ce vom face noi mîine, poimîine și ce vom face cu teritoriul nostru, și cum îl vom întoarce".

Timoșenko a exprimat opinia că, în cazul atentării Rusiei la Ucraina continentală, liderii mondiali vor reacționa nu numai cu sancțiuni economice. Potrivit ei, măsurile largi de sprijin din partea comunității internaționale vor crește capacitatea de luptă a țării. Ucraina trebuie să fie pregătită pentru faptul că Putin va "trece linia", a spus Timoșenko.

Răspunzînd la întrebările despre sectorul energetic ucrainean, Iulia Timoșenko a declarat că țara poate refuza complet combustibilul nuclear rus și gazul rusesc. Resursele energetice ruse pot fi înlocuite prin livrări de gaze din Europa, precum și propria extragere a gazelor de șist și a producției de gaze lichefiate, a explicat Timoșenko.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?