X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1415

Trupe ruse din Transnistria au efectuat exerciții aplicații

21 mar. 2014,, 18:30   Societate
8918 6
Foto: agerpres.ro
„Contingentul redus al trupelor ruse din Transnistria a efectuat, vineri, aplicații militare, care au avut scopul de a pregăti trupele pentru un eventual atac inamic”, a declarat purtătorul de cuvînt al Districtului militar Vest, colonelul Oleg Kocetkov, transmite NOI.md cu referire la publicația română Agerpres.ro.

Potrivit colonelului rus, în scenariul elaborat pentru aceste exerciții, una dintre principalele sarcini ale soldaților din misiunea de menținere a păcii a fost de a demonstra civililor din regiune că pacificatorii sînt pregătiți pentru a apăra și menține pacea în zona de conflict.

Publicația română scrie că exercițiile s-au desfășurat în contextul în care președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, și-a exprimat marți îngrijorarea față de o eventuală repetare în Transnistria a scenariului din Crimeea.

Pe site-urile Ministerului Apărării, KGB-ului și Ministerului Afacerilor Externe ale nerecunoscutei RMN nu există nicio informație privind aplicațiile militare respective. Solicitați de NOI.md, reprezentanții acestori structuri au refuzat să ofere careva comentarii, sugerînd să adresăm o cerere oficială Ministerului de Externe. Anterior, alte solicitări ale NOI.md au rămas fără răspuns.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав