Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Primele condamnări în cazul lui Andrei Brăguță

20 iul. 2019,, 08:49   Societate
4197 0

Magistrații au pronunțat sentința de condamnare în cazul lui Andrei Brăguță, care în toamna anului 2017 a murit în Izolatorul de Detenție Provizorie, după ce a fost bătut de colegii de celulă, transmite Noi.md cu referire la tv8.md

Unul dintre polițiștii învinuiți că nu s-au implicat în bătaie pentru a-i potoli pe deținuți și au permis astfel actul de violență asupra lui Brăguță a scăpat basma curată, fiind achitat de judecători. Alți doi polițiști au primit patru și respectiv, cinci ani de închisoare cu suspendare.

Iar foștii colegi de camera care l-au bătut crunt pe Brăguță au fost condamnați la câte 5 ani de pușcărie.

Andrei Braguța a fost reținut de către Poliția de Patrulare, pentru că ar fi condus haotic mașina. Deși părinții tânărului spun că i-au informat pe oamenii legii că acesta se afla la evidența psihiatrului, procurorul a cerut arestarea lui. Demersul a fost acceptat de judecătorul Iurie Obadă. Peste 10 zile de la reținere, Braguță a murit în penitenciar, în urma unei bronhopneumonii bilaterale, purulente. În detenție, acesta a fost bătut crunt de către colegii de celulă, cu acordul tacit al polițiștilor de gardă și a murit în penitenciar.

Ulterior, procurorul care l-a trimis pe Brăguță în închisoare a fost eliberat din funcție de către Colegiul de Disciplină al Procuraturii Generale, iar Consiliul Superior al Magistraturii l-a dat afară din funcție pe judecătorul Iurie Obadă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?