X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Chișinăul a scutit companiile din Transnistria de achitarea plăților vamale și de mediu

20 mar. 2014,, 10:50   Economie
4821 1
Foto: noi.md
Guvernul Republicii Moldova a scutit de achitarea plăților vamale și pentru poluarea mediului agenții economici din regiunea transnistreană. Amendamentele respective la legislația în vigoare au fost aprobate de cabinetul de miniștri. Astfel, s-a revenit la regimul preferențial anterior pentru companiile care se află pe teritoriul Republicii Moldova, dar nu au legătură cu sistemul bugetar al țării, relatează NOI.md.

Decizia a fost luată în vederea asigurării unui climat propice pentru demersurile orientate spre reintegrarea țării. Vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, a menționat că decizia respectivă va fi un semnal pozitiv în situația în care Tiraspolul și Moscova vorbesc despre o blocadă economică a regiunii transnistrene. „Această decizie este un semnal pozitiv pentru comunitatea de afaceri din regiunea transnistreană. Este o decizie care demonstrează deschidere din partea Chișinăului și dorința de a sprijini comunitatea de afaceri din regiunea transnistreană”, a menționat Eugen Carpov.

Anterior partea transnistreană în repetate rînduri și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu posibilele consecințe negative de pe urma introducerii de către Chișinău a accizelor de import la mărfurile introduce de agenții economici din Transnistria. Reprezentanții regiunii au declarat că aplicarea accizei la import poate afecta serios economia Transnistriei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?