Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Londra a rămas fără un turn unic

17 iul. 2019,, 19:30   Externe
2575 0

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a respins proiectul de construire în oraș a unui turn sub formă de lalea, transmite Bloomberg.

Se planifica ca acest zgîrie-nori să fie construit lîngă vestita clădire-"castravete" de 40 de etaje, proiectată de renumitul arhitect Norman Foster. ”Laleaua” a fost, de asemenea, creată de biroul Foster+Partners, condus de el.

Primarul Sadiq Khan a anulat decizia comisiei, motivîndu-și renunțarea la acest zgîrie-nori prin faptul că el va întrerupe linia orizontul Londrei. Primăria a criticat, de asemenea, și designul clădirii și a menționat că construcția acesteia va duce la apariția problemelor de transport în zonă. De asemenea, ”Laleaua” a fost considerată o amenințare la siguranța Turnului - vestita cetate aflată pe malul de nord al Tamisei și inclusă în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Soarta ulterioară a "Lalelei" nu a fost încă hotărîtă. Echipa proiectului a publicat pe site-ul său oficial o declarație în care și-a exprimat dezamăgirea cu privire la decizia primarului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?