X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Dosarul coruperii deputaților: șeful CNA vine cu detalii

19 mar. 2014,, 12:41   Politică
5100 2
Foto: europalibara.org
Centrul Național Anticorupție acumulează probe în dosarul tentativei de corupere a deputaților și încearcă să dea de urmele celor care stau în spatele acestor acțiuni. Anunțul a fost făcut de șeful CNA, Viorel Chetraru, care a venit cu unele precizări pe marginea acestui dosar, în cadrul unui interviu acordat pentru tribuna.md.

Potrivit lui Chetraru, anchetatorii nu dețin deocamdată suficiente informații despre numele deputaților vizați în dosarul cu pricina, întrucît acțiunea a fost oprită la faza de tentativă.

„E o anchetă complexă, pe care însă sperăm să o finalizăm cît mai rapid și să trimitem dosarul în judecată. Este adevărat că investigațiile noastre au fost declanșate de la denunțul public al celor doi deputați – Valentina Stratan și Iurie Chiorescu”, a spus Chetraru.

Șeful CNA a declarat că pentru moment nu există vreun indiciu clar că bănuții ar fi avut vreo legătură deputatul PLR Anatol Arhire. În opinia lui, prioritatea anchetei demarate este de a identifica persoanele care stau în spatele tentativelor de corupere și scopul final al acestor acțiuni.

„În cazul domnului Arhire noi nu avem niciun indiciu ca bănuiții în acest dosar ar fi avut vreo discuție cu el. Faptul că i-au folosit numele într-o discuție între ei, nu înseamnă că au și discutat cu el. Noi vrem să vedem care a fost scopul final și să ajungem la beneficiarii reali ai acestor acțiuni”, a remarcat Chetraru.

Menționăm că la începutul lunii martie, inspectorii CNA au reținut două persoane în dosarul tentativei de corupere a deputaților. Cei doi suspecți au avut rolul de intermediari în transmiterea banilor. Anterior, în presă se vehicula că deputatul vizat în tentativa de corupere ar fi fost deputatul Anatol Arhire.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?