Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Usatîi spune de la cine a luat raportul Kroll 2

16 iul. 2019,, 09:21   Politică
4285 2

Liderul Partidului Politic „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, spune că documentul care pretinde că ar fi raportul Kroll și pe care l-a publicat acum cîteva zile, l-a obținut în prima noapte după ce a revenit în țară.

Potrivit lui, informația a fost stocată pe un stick și i-a fost transmisă de un intermediar. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Renato Usatîi spune că acea persoană i-a transmis trei dispozitive de stocare a informației, pe unul dintre aceste dispozitive se aflau toate cele trei părți ale raportului Kroll II pe care le-a făcut parțial publice. Pe celelalte două dispozitive se aflau alte informații care nu au legătură cu raportul Kroll. Renato Usatîi spune că atunci cînd i-au fost transmise dispozitivele nu i s-a spus că pe unul dintre acestea se află raportul companiei internaționale, dar că ar fi informații privind securitatea acestuia.

Renato Usatîi spune că la raportul Kroll au avut acces cinci oameni: președintele Băncii Naționale, Vladimir Plahotniuc, procurorul general, fostul procuror anticorupție, Viorel Morari, și procurorul Adriana Bețișor. Potrivit lui, aceștia sînt oamenii care au ținut în mîini documentul. „Pe lîngă aceștia, noi înțelegem foarte bine că raportul Kroll a fost văzut de Filip, Candu, consilieri și șamani”, a menționat politicianul.

Potrivit lui, raportul Kroll nu a fost tradus în limba de stat pentru a nu exista scurgeri.

Acum cîteva zile, Renato Usatîi a ieșit într-o conferință de presă la care a prezentat un act despre care pretindea că e o copie a raportului Kroll și declara că în acesta se regăsește și numele lui Vlad Plahotniuc, fostul lider al Partidului Democrat.

Reamintim că potrivit unui material publicat anterior de Noi.md, practic toți experții chestionați de www.noi.md susțin versiunea în care aceste materiale i-au fost înmînate lui Usatîi de aceiași procurori ai lui Plahotniuc, care l-au eliberat din arest la data de 16 iunie – ziua reîntoarcerii „triumfale" a lui Usatîi în Moldova.


Prin publicarea cuprinsului raportului Kroll-2 și prezentarea succintă a celei de-a doua și a treia părți secrete, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, încearcă să-și sporească importanța și să „se ridice la suprafaţă” într-o situație în care a devenit clar tuturor că se îndrepta spre Moldova pentru a implementa împreună cu Vlad Plahotniuc un plan de luptă împotriva lui Dodon și PSRM care îl susţine.

Cu toate acestea, în mod neașteptat, Usatîi s-a pomenit într-o ţară în care Plahotniuc nu mai era. După o lungă pauză, Usatîi a revenit în atenţia publicului prin prezentarea unor documente, pe care nu le deţine nici Guvernul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?