Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

În mai, Moldova va fi în premieră gazda Summitului preşedinţilor de parlament ai Țărilor Nord-Baltice

19 mar. 2014,, 11:49   Societate
3262 1
Foto: rusia.lt
Summitul preşedinţilor parlamentelor statelor nord baltice va avea loc în Moldova, în premieră, în zilele de 13-14 mai. Acest lucru a fost stabilit în cadrul întrevederii recente de la Stockholm a președintelui Parlamentului R. Moldova, Igor Corman, cu omologul său suedez, Per Westerberg.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al Parlamentului, în cadrul summitului, care va servi drept semnal de sprijin şi solidaritate pentru parcursul european al Moldovei, vor mai participa preşedinţii parlamentelor Letoniei, Estoniei, Lituaniei, Danemarcei, Norvegiei, Finlandei şi Islandei.

Corman i-a mulţumit lui Per Westerberg pentru proiectele implementate de către Suedia în Republica Moldova în cadrul Strategiei de cooperare 2011-2014, în valoare de circa 36 de milioane de euro. Totodată, Igor Corman a solicitat ca ţara noastră să fie inclusă în continuare în lista priorităţilor pentru asistenţă suedeză în cadrul noii strategii pentru ţările din Europa de Sud-Est pentru perioada 2014-2020. În cadrul vizitei, delegaţia Moldovei a mai avut întrevederi cu prim-vicepreşedintele Parlamentului Suediei, Susanne Eberstein, ministrul Afacerilor Externe, Carl Bildt, precum şi cu deputaţii din Comisia parlamentară afaceri externe şi din Comisia pentru afaceri europene.

În cadrul întrevederii cu Carl Bildt s-a discutat cursul reformelor de democratizare şi modernizare a Moldovei.

Vorbind despre evoluţiile din Ucraina, interlocutorii au pledat pentru respectarea principiului integrităţii teritoriale a Ucrainei şi păstrarea stabilităţii frontierelor existente în Europa.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?