X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ion Sturza pune punctul pe „i” în subiectul revenirii în politică

18 mar. 2014,, 10:34   Politică
5245 5
Foto: unimedia.info
Ion Sturza nu revine în politică, cel puțin pînă la alegeri. În cadrul emisiunii „Politica” de la TV7, fostul premier a menționat că nu pretinde la funcții de conducere în vreun partid sau funcții de răspundere în stat, dar că intenționează să adune în jurul său patrioții țării și să îi critice în campania electorală pe cei care și-au „vîndut țara”, transmite UNIMEDIA.

„Eu nu pretind la nicio funcție politică în Republica Moldova, gen lider de partid, de membru ai vreunui partid. Nu pretind la nicio funcție de stat, nici în Parlament, nici în Guvern, de aceea toți trebuie să se relaxeze și să se liniștească”, a spus Sturza.

Însă, există și un „dar”. „Dar, nimeni nu poate să-mi interzică să fac declarații, să analizez și în mod legal să influențez procesul, să adun în jurul meu oameni, patrioți ai țării din diferite colțuri ale lumii. Eu vreau să-mi petrec ultimele zile din viață în Republica Moldova. Alegerea moldovenilor este pentru o Republică Moldova suverană și independentă. Locul nostru este aici, chiar dacă vom fi doar simpli cetățeni. Politicienii să nu se relaxeze”, a subliniat fostul premier.

Chiar dacă i se vor face propuneri de a deveni cap de listă în alegeri, șef de partid, Ion Sturza spune că nu va reveni în politică înainte de alegeri.

UNIMEDIA precizează că Ion Sturza a fost îndelung timp „curtat” de Partidul Liberal Reformator, în speranța că fostul prim-ministru se va alătura la liberal-reformatori și datorită influenței sale va aduce plus valoare formațiunii în campania electorală, dar și în viața politică post-electorală din Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?