Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ministerul rus de Externe a anunțat condițiile de depășire a crizei ucrainene (DOC)

17 mar. 2014,, 15:25   Externe
6675 6
Foto: pomalu.ru
Ministerul de Externe al Rusiei, într-o declarație cu privire la grupul de suport pentru Ucraina, a explicat cu ce ar trebui să se ocupe un astfel de grup în opinia Moscovei.

Ministerul rus de Externe consideră că Ucraina ar trebui, în primul rînd, să realizeze angajamentele cuprinse în Acordul cu privire la soluționarea situației din Ucraina din 21 februarie 2014, privind confiscarea armelor ilegale, eliberarea clădirilor ocupate ilegal, a străzilor și piețelor, precum și cu privire la organizarea unei anchete obiective a actelor de violență din decembrie 2013 - februarie 2014.

În viitor ar trebui să fie convocată o adunare constituțională, cu reprezentarea egală a tuturor regiunilor din Ucraina. Aceasta va pregăti o constituție care va pune bazele creării unui stat federativ pe teritoriul Ucrainei, cu largi prerogative pentru regiuni, statutul de a doua limbă oficială limbii ruse și interdicția de intervenție în relațiile interconfesionale.

Ucraina va trebui să recunoască dreptul Crimeei de a-și determina soarta potrivit rezultatelor referendumului din 16 martie și să organizeze alegeri naționale în organele supreme ale puterii de stat.

" Rusia este gata să colaboreze cu partenerii noștri, să înceapă, fără întîrziere, formarea unui mecanism multilateral pentru a facilita soluționarea crizei din Ucraina, în conformitate cu aceste propuneri" , - se spune în declarație.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?