Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Filat și Lupu recunosc: Coaliția urmărește interese electorale

17 mar. 2014,, 12:56   Politică
4339 8
Foto: timpul.md
Președintele PLDM, Vlad Filat, și cel al PD, Marian Lupu, recunosc că decizia de formare a coalițiilor proeuropene la nivel local are la bază și interese electorale. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unei emisiuni televizate la Prime TV.

Filat a reiterat că, dincolo de obiectivul electoral, încheierea unui nou acord între liderii coaliției a fost necesară pentru fortificarea capacității decizionale a guvernării.

„Nu putem să ascundem că și obiectivul electoral îl avem în activitatea noastră, doar că acest acord a avut la bază un scop mult mai important, care vizează interesul țării. Deci noi am avut nevoie să fortificăm capacitatea decizională, atît la nivel central, cît și local, pentru a face față proceselor care sînt influențate de ceea ce se întîmpă în regiune”, a subliniat Filat.

Totodată, Marian Lupu a precizat că inițiativa coaliției de formare a noilor majorități la nivel local vine și în contextul alegerilor parlamentare din 2014. Acesta a precizat totuși că acordul semnat între cele trei partide, PLDM, PD și PLR, nu se bazează pe tendințe dictatoriale.

„Noi vorbim de acele cazuri unde reprezentanții Coaliției dispun de o majoritate în consiliile locale. În mod evident, ideal era să fie dacă asemenea formulă era aplicată acum trei ani, în 2011. Sîntem puși în fața unei situații, iar aceasta se numește anul 2014, care este un an specific, dar nu trebuie să ne ascundem – sînt și interese electorale”, a explicat Lupu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?