X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Situația din Ucraina poate atrage mai multă atenție la conflictele înghețate

15 mar. 2014,, 10:27   Externe
5806 15
Foto : adevarul.ro
Secretarul de stat pentru afaceri strategice în MAE al României, Bogdan Aurescu, afirmă că evoluțiile din Ucraina reprezintă un semnal serios și alarmant pentru Europa și că referendumul planificat în Crimeea este nelegitim și ilegal.

"Dimpotrivă, cred că situația din Ucraina va atrage mai multă atenție din partea comunității internaționale și ar putea stimula eforturile de rezolvare a acestor conflicte", - a spus Aurescu.

Potrivit lui, Nagorno-Karabah, precum și alte conflicte înghețate din regiune sunt pe ordinea de zi a comunității internaționale. "Evoluţiile îngrijorătoare privind Ucraina reprezintă un semnal extrem de serios şi alarmant, care arată că noi linii de diviziune pot deveni o realitate în Europa, în măsură să anuleze mai bine de două decenii de dialog şi cooperare angajate pentru reconcilierea pe continentul european. Există perspectiva îngrijorătoare de configurare a unui nou conflict prelungit în regiune, în măsură să conducă la conturarea unui arc de astfel de conflicte, alături de cele din Nagorno-Karabah, Abhazia şi Osetia de Sud, Transnistria”, - a spud secretarul de stat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?