Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Bijuteriile în Moldova s-ar putea scumpi

14 mar. 2014,, 12:49   Economie
4886 0
Foto: fengshuinsk.ru
Bijuteriile din aur s-ar putea scumpi din cauza creșterii prețurilor la aur pe piața internațională pe fundalul situației din Ucraina, informează NOI.md. Astfel, prețul la aur la Bursa din New York „COMEX” a atins cotația maximă din ultima jumătate de an – 1375 de dolari SUA pentru o uncie.

Potrivit analiștilor, aurul se scumpește pe fundalul creșterii cererii la activele sigure din cauza temerilor legate de situația din Ucraina și situația economiei Chinei. Pe fundalul temerilor referitoare la economia chineză și confruntarea geopolitică dintre Rusia și Ucraina, aurul continuă să fie solicitat în calitate de „port salvator”.

În magazinele din Moldova prețurile la bijuterii deocamdată nu s-au modificat. Potrivit președintelui Corporației Giuvaiergiilor din Moldova, Victor Pavlenco, mulți producători locali folosesc nu materie primă de import, ci aur de la casele de amanet, de pe piața secundară. În afară de aceasta, modificarea cotațiilor la aur pe piețele internaționale nu influențează imediat prețurile la producția finită. „Importul de aur este un proces de durată, de aceea prețul lunar nu reușește să se orienteze atît de rapid. Însă dacă prețul mondial la aur nu se va micșora, atunci bijuteriile în magazine se vor scumpi”, a subliniat Pavlenco.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?