Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Comisia pentru economie a susţinut propunerea PCRM de a anula politica bugetar-fiscală pentru anul 2014

12 mar. 2014,, 15:24   Politică
5898 0
Foto: omg.md
Comisia pentru economie, buget şi finanţe a susţinut propunerea Partidului Comuniştilor (PCRM) de a înainta pentru examinare în guvern un proiect de lege privind anularea politicii bugetar-fiscale (PBF) pentru 2014, adoptată pe 23 decembrie 2014.

Potrivit agenţiei "Infotag", propunerea a fost enunţată de deputatul comunist Iurie Muntean, potrivit căruia "coaliţia de guvernare dă dovadă de lipsă de interes în ceea ce priveşte soluţionarea chestiunilor financiare, deoarece PCRM deja de două luni solicită înaintarea proiectului de lege în guvern pentru examinare".

"Am devenit martorii faptului cum o enormitate de prevederi ale PBF au fost declarate neconstituţionale de Curtea Constituţională. Poate ar fi timpul să încetăm contramandarea revizuirii PBF şi să ne apucăm de lucru?", a menţionat deputatul.

Comunista Oxana Domenti l-a acuzat pe şeful comisiei, Veaceslav Ioniţă, de lipsă de dorinţă de a semna proiectul de lege pentru a fi trimis Guvernului, ameninţînd că în cazul în care se va eschiva de la obligaţiunile sale, comuniştii vor solicita demisia lui.

După aceasta Ioniţă a semnat proiectul de lege şi l-a trimis cabinetului de miniştri pentru examinare de urgenţă.

Curtea Constituţională a anulat astfel de prevederi ale PBF cum ar fi plafonarea taxelor locale, scutirea companiei Glorinal de achitarea TVA de 25 de milioane de lei şi micşorarea accizelor pentru importul automobilelor cu capacitatea mare a motorului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?