Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Cum rezistă animalele de la Grădina Zoologică pe timp de caniculă (VIDEO)

27 iun. 2019,, 15:30   Societate
2134 1

Temperaturile ridicate sînt o adevărată provocare pentru animalele de la Grădina Zoologică. Responsabilii de acolo, însă, ne asigura că întreprind toate măsurile ca mamiferele să nu fie afectate de razele fierbinți ale soarelui.

Cu sisteme de ventilare, bazine cu apă și pomușoare înghețate, așa sînt răsfățate animalele și păsările de la Grădina Zoologică în perioada caniculară. Cel mai greu fac față căldurii urșii, dar și leopardul zăpezii. În cazul lor se recurge însă la metode speciale de răcorire. De exemplu, leopardul zăpezilor are un aparat de aer condiționat instalat în volieră, iar urșii fac baie de cîteva ori pe zi.

Îngrijitorii de la Zoo spun că pentru animale, pe timp de vară, este importantă pînă și alimentația. Așa că, urșilor și maimuțelor li-se oferă fructe și pomușoare înghețate.

Se pare că totuși cele mai răsfățate sînt maimuțele. Acestea au zilnic un meniu sănătos și bogat în vitamine. Mai mult decît atît, acestea primesc în timpul zilei și niște sticluțe cu compot de fructe.

OLGA IUZVAC, administratoare la Grădina Zoologică: „sînt fructe cu brînză oferite la dejun, la amiază mănîncă terci pe lapte cu stafide și seara se oferă ouă și carne numaidecît.”


Se ascund de razele fierbinți ale soarelui și păsările. Acestea ies din ascunzișurile răcoroase doar pentru a se bălăci.

Vizitatorii spun că vara vin mai des la Grădina Zoologică, deoarece locația devine mult mai frumoasă, atrăgătoare și în același timp cunosc și lucruri noi despre animale.

Responsabilii de la Grădina Zoologică spun că angajații lucrează ca furnicile, pentru ca animalele și păsările să nu aibă de suferit din cauza căldurii.

OLGA IUZVAC, administratoare la Grădina Zoologică: „Noi ce străduim în această perioadă să fim mai atenți. Mereu noi sîntem atenți la prognoza meteo care ne așteptă și sîntem pregătiți din timp.”

Nici păsările de la sate nu sînt lăsate uitării. Cei drept, nu se răcoresc cu ventilatoare și nici bazine cu apă în cotețe nu au. În schimb, gospodarii spun că le adăpostesc la umbră și le dau apă mai des.

La momentul dat, în colecția Grădinii Zoologice sînt peste 1.000 de animale de diferite specii, de pe toate continentele, chiar și din Antarctida.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?