Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Tkaciuk: Societatea așteaptă ieșirea din starea de "stat capturat"

24 iun. 2019,, 17:50   Societate
4745 3

În Moldova, societatea așteaptă o revenire la normalitate și ieșirea din starea de "stat capturat", iar singura odine de zi constructivă a noii coaliții, ar putea fi represiunile bine organizate și legale.

Această opinie a fost exprimată de fostul consilier prezidențial al Republicii Moldova, fostul deputat, Mark Tkaciuk, transmite Noi.md.

Despre acțiunile vechiului regim și așteptările oamenilor de la noul guvern, el a vorbit pe pagina sa de pe o rețea socială.

"Principala povară a vinei regimului care a plecat constă nu doar în faptul că el a modificat de la sine legislația, ci și în faptul că a încălcat-o ușor și nestingherit. În faptul că el a scuipat pe buchia legii, și-a suflat nasul în Constituție și s-a bazat doar pe constrîngere, șantaj și teroare personală. În acest mod era condusă țara. Prin aceste metode a fost construită majoritatea parlamentară ", a scris Mark Tkaciuk.

El a menționat că reamintește despre aceste lucruri destul de banale doar pentru a evita orice iluzie cu privire la principalele obiective ale coaliției de guvernămînt.


"Ele constau în faptul că, în primul rînd, răsplata într-o formă evidentă și clară a ajuns la toți cei care au deținut astfel puterea în stat - de la grupul criminal" Partidul Democrat", pînă la procurori și judecători", a subliniat Tkaciuk.

Potrivit lui, societatea așteaptă o revenire la normalitate, o ieșire din starea de "stat capturat". Și nu niște reforme structurale, nici conferirea dinamicii vectorilor europeni sau euroasiatici sau implementarea planurilor pentru modele de dezvoltare liberală sau conservatoare. Toate acestea sînt utopii și pierdere de timp. Motiv pentru controverse și conflicte.

"Singura agendă constructivă a noii coaliții sînt represiunile bine organizate și justificate prin lege. Astfel încît în memoria noastră de stat să rămînă un semn profund, ca exemplu pentru toți cei care vor încearca să repete experiența ultimului deceniu. Acest act de umanism este așteaptat de foarte mulți. Poate, majoritatea. Și nu trebuie dezamăgită din nou această majoritate", a declarat fostul consilier prezidențial, fost deputat al parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?