Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Vladimir Voronin susține că Uniunea Vamală rămîne prioritară pentru comunişti

11 mar. 2014,, 12:30   Politică
4939 1
Foto: grenada.md
Preşedintele Partidului Comuniştilor (PCRM), de opoziţie, Vladimir Voronin, consideră că "Uniunea Vamală (UV), ca perspectivă de dezvoltare a Moldovei, rămîne prioritară pentru Partidul Comuniştilor". Despre aceasta liderul comunist a declarat luni seară, la postul de televiziune TV7, relatează "Infotag".

"UV nu a dispărut nicăieri şi nici nu va dispărea. Ea pe noi (Moldova - "I") ne va scoate din groapa în care ne-am prăbuşit din cauza actualei guvernări", a afirmat Voronin.

Deputatul nu acceptă că evenimentele din Ucraina sînt un obstacol pentru aderarea Moldovei la Uniunea Vamală. "Chiar dacă presupunem că prin Ucraina nu vom avea legătură feroviară şi aeriană, Moldova are acces la Marea Neagră prin intermediul Dunării (Portul moldovenesc Giurgiuleşti - "I"). Astfel, avem legătură cu ţările Uniunii Vamale", a spus liderul comuniştilor.

Politicianul a criticat Acordul de asociere cu UE, declarînd că acest document la 80% constă din interdicţii pentru producătorii moldoveni.

"Acest document din 1000 de pagini, elaborat de birocraţii europeni, a fost întocmit iniţial doar în limba engleză. De aceea, familiarizîndu-se cu acesta, mulţi reprezentanţi moldoveni nu au înţeles mai nimic din ce au citit. În document, de exemplu, există paragrafe ca cota pentru Republica Moldova de 1 mie de tone de roşii sau 800 de tone de lapte pentru a livra pe piaţa UE. Acest fapt va nimici industria şi producerea noastră", consideră liderul PCRM.

Voronin a comunicat că "analiştii economici ai partidului au pregătit un raport în baza documentelor Republica Moldova – Uniunea Europeană şi acestui raport vor fi dedicate şedinţe ale activului partidului".

Voronin consideră că "dacă Moldova va semna Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, atunci poate pierde Transnistria pentru totdeauna". "Sînt convins că Rusia va reacţiona. Dacă Moldova va semna Acordul de asociere, atunci reacţia Rusiei va urma. În mod sigur. Şi faptul că putem pierde Transnistria pentru totdeauna se poate întîmpla după semnarea Acordului de asociere cu UE", a declarat Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?