X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Deputata Stela Jantuan a dezminţit zvonurile precum că a fost supusă tentativelor de mituire pentru a părăsi coaliţia de guvernare

10 mar. 2014,, 11:59   Politică
9913 6
Foto: vimeocdn.com
Deputata din partea Partidului Democrat, Stela Jantuan, a dezminţit zvonurile potrivit cărora ea a fost supusă unor tentative de mituire cu scopul de a o determina să părăsească Partidul Democrat şi coaliţia de guvernare. Potrivit agenţiei "Infotag", despre aceasta democrata a declarat în cadrul emisiunii "Vinerea cu Anatolie Golea", la postul TV "RTR-Moldova".

"Nimeni nu a încercat să mă mituiască, nimeni nu mi-a propus bani. Nu este bine că cei care elaborează astfel de metode le şi promovează. Societatea nu acceptă astfel de chestii, s-a privit ridicol", a spus deputata.

Democrata nu exclude că aceste zvonuri sînt răspîndite de cei care doresc să prevină plecarea deputaţilor din partide. Potrivit ei, anume aceste persoane au făcut publică lista din opt deputaţi care ar urma să fie mituiţi.

"Aceasta tot este o metodă primitivă. Dacă cineva va dori să plece din partid, considerînd că nu-i mai reprezintă interesele, o va face. Această temă deja devine paranoică. Pot spune că mie nimeni nu mi-a propus să plec din partid", a subliniat deputata, adăugînd că această situaţie "este foarte neplăcută".

"Societăţii i se prezintă o imagine negativă, că deputaţii se cumpără şi se vînd. Dar puterea poartă în sine funcţii educative, ce formează cultura societăţii. Iar oamenilor li se dă de înţeles că partidele aparţin liderilor politici, care decid pe cine să includă pe listele de candidaţi în deputaţi şi pe cine nu. Este incorect, în partide totul trebuie să fie diferit, în cadrul partidelor trebuie să existe democraţie internă", consideră Jantuan.

Totodată, deputata din partea Partidului Comuniştilor Violeta Ivanova consideră că "deputaţii părăsesc coaliţia de guvernare din cauza convingerilor – ei nu doresc să fie împreună cu raiderii, cu cei care îşi atribuie proprietatea de stat".

"În caz contrar, nu văd sensul de a părăsi coaliţia de guvernare. Din opoziţie plecau pentru a fi mai aproape de putere, de a obţine anumite beneficii. Au fost cazuri de mituire a deputaţilor şi din partea Partidului Comuniştilor", a spus Ivanova.

Deputata şi-a exprimat regretul că atunci procuratura nu s-a autosesizat în privinţa cazurilor de corupţie politică.

"Ne-am adresat la procuratură, am oferit informaţia şi dovezile necesare, am numit sumele de bani. Din păcate, nimeni nu a reacţionat la aceste adresări", a spus Ivanova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?