X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Coaliţia de guvernare condamnă tentativele de mituire a deputaţilor

10 mar. 2014,, 10:45   Politică
4068 11
Foto: noi.md
Coaliţia pentru Guvernare Pro-Europeană (CGPE) condamnă tentativele de mituire a deputaţilor. Potrivit agenţiei "Infotag", despre aceasta a declarat preşedintele Parlamentului, Igor Corman.

După şedinţa de vineri a legislativului, spicherul a spus că "coaliţia de guvernare ştie despre aceste tentative şi ia măsuri pentru a nu admite astfel de cazuri".

"Faptul că cineva consideră că pentru bani poţi face orice în această ţară este respingător şi insipid. Corupţia este o chestie serioasă, însă mituirea deputaţilor din Coaliție înseamnă că cineva încearcă să ne oprească din calea integrării europene. La finele anchetei vom afla toate detaliile: cine se face responsabil, cine dintre deputaţi urma să fie mituit şi cine a fost de acord", a menţionat Corman.

Întrebat de jurnaliști dacă a fost confirmat faptul că Arhire urma să anunţe despre o posibilă ieşire din componenţa coaliţiei de guvernare, spicherul a spus că "nu ştie nimic despre aceasta".

Spicherul a comunicat, de asemenea, că a fost înaintată o propunere de a audia la parlament reprezentanţii CNA şi ai Procuraturii Anticorupţie.

Deputatul din partea PLR Valeriu Saharneanu i-a luat apărarea colegului de partid, menţionînd că "Arhire nu a avut şi nu are intenţii de a părăsi partidul sau coaliţia de guvernare".

"Anume eu i-am spus lui Arhire despre această informaţie, pe care au aflat-o ofiţerii CNA. Am aflat despre acest fapt din presă. Astfel de informaţii nu ne privesc şi nu au nimic comun cu partidul nostru. Coaliţia este unită şi credem în colegii noştri. După aceste zvonuri se ascund oameni care nu doresc integrarea Moldovei în Uniunea Europeană", a spus acesta.

Deputatul consideră că "în următoarele zile informaţia va deveni clară, de asemenea se va afla originea banilor".

Liderul fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ, a declarat că "în cazul în care informaţia se va confirma, vor trebui luate măsuri corespunzătoare, în conformitate cu legislaţia în vigoare".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?