Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

După 1100 de ani Sinodul Bisericii Ortodoxe se va reuni în anul 2016

10 mar. 2014,, 02:52   Societate
5813 0
Foto: patriarchia.ru
Sfîntul şi Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe se va reuni în anul 2016 în preajma Sărbătorii Rusaliilor şi se va ţine la Constantinopol în Biserica Sf. Irina, unde a avut loc cel de-al doilea Sinod Ecumenic.

Întîistătătorii de Biserici Ortodoxe s-au reunit în Sinaxă la Constantinopol, şedinţa desfăşurîndu-se de joi dimineaţă, 6 martie, pînă sîmbătă seara, 8 martie, la biserica Sfîntul Mare Mucenic Gheorghe din cartierul Fanar al Constantinopolului (Istanbul). Documentul care cuprinde concluziile întîlnirii a fost semnat pe 8 martie.

Evenimentul este unul deosebit pentru Ortodoxie şi cu rezonanţe pentru întreaga creştinătate. Sînt mai multe interpretări în legătură cu definiţia Sfîntului şi Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe. Mai întîi, este vorba de faptul că după 1100 de ani un Sinod cu o astfel de autoritate va avea loc curînd. De aceea, şi deciziile care s-au luat sînt foarte precise. S-a instituit Comitetul pregătitor care se va reuni în septembrie anul acesta şi potrivit regulamentului de desfăşurare a procesului de pregătire a Sfîntului şi Marelui Sinod conferinţa presinodală din primăvara anului viitor va stabili cu precizie şi ultimele teme care trebuie revizuite şi care au fost stabilite cu mulţi ani în urmă de către conferinţele presinodale pregătitoare.

Întîistătătorii de Biserici Ortodoxe au oficiat Sfînta Liturghie pe 9 martie 2014, în Duminica Ortodoxiei, în Catedrala Sfîntul Mare Mucenic Gheorghe a Patriarhiei Ecumenice, situată în cartierul Fanar al Constantinopolului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?