X 
Cutremure stiri: 502

Expert: PCRM va continua cursul european dacă va reveni la putere

8 mar. 2014,, 12:00   Politică
7816 25
Foto: glasul.md
Analistul politic Bogdan Țîrdea opinează că Partidul Comuniștilor nu va deturna cursul european al țării în cazul în care va reveni la putere, în urma alegerilor din acest an. Potrivit lui Țîrdea, astfel se explică faptul că membrii PCRM fac declarații confuze și nu se grăbesc să modifice statutul partidului, în care este scris despre cursul european al țării.

“PCRM înțelege, că denunțarea Acordului de asociere înseamnă revoluție organizată de Occident. Totodată, după mai mulți ani de eurointegrare, proclamată de PCRM, schimbarea cursului geopolitic înseamnă nu doar revoluție, dar și tribunalul de la Haga pentru unii liderii. Dacă PCRM va refuza creditele externe, șansa de prăbușire va fi una iminentă”, menționează analistul în cadrul unui articol postat pe blogul său.

Totodată, expertul face referire și la faptul că mulți dintre reprezentanții opoziției comuniste au conturi în UE, iar din acest motiv nu vor recurge la schimbarea vectorului de politică externă a țării.

Analistul se arată convins că liderii PCRM, odată reveniți la guvernare vor declara următoarele: “aderarea la UV este dificilă în situația cînd lipsește hotarul comun; RM nu satisface standardele UV; RM nu poate denunța Acordul de asociere, fiindcă și-a asumat obligații internaționale, fapt ce va provoca probleme serioase”, mai precizează analistul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав