X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Muncitorii de la „Spaţii Verzi” au cosit peste trei hectare de ambrozie

18 iun. 2019,, 07:40   Societate
2609 0

3,5 hectare de ambrozie au fost prelucrate de Întreprinderea Municipală „Spaţii Verzi” în ultima perioadă. Astfel, 3 hectare s-au cosit manual, iar jumătate de hectar a fost prelucrat cu erbicide.

Responsabilii de la Spaţii Verzi au spus că pot prelucra chimic plantele în zonele în care ambrozia este pe o suprafaţă de mai mult de 30 %, relatează Mesager.

Ambrozia este o buruiană invazivă originară din America de Nord. Creşte pe marginea drumurilor, pe ogoare, prin culturi de trifoi, ruini şi locuri lăsate în paragină. La începutul lunii octombrie, anul trecut, Guvernul a aprobat Regulamentul privind combaterea şi prevenirea răspândirii ambroziei, dar şi un plan de acţiuni pentru implementarea acestuia.

„Să spunem că avem aşa suprafeţe concret cu ambrozie nu este, de asta şi nu este posibil ca să intervenim peste tot chimic. Intervenim chimic la periferii mai mult şi acolo unde am spus că e mai mult de 30%. E dăunător polenul de fapt la ambrozie şi trebuie să nu îi dăm voie să înflorească”, a spus şeful Spaţii Verzi, Sergiu Carp.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?