X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Moldova se pronunţă pentru majorarea exportului de vinuri în SUA şi atragerea investiţiilor americane

6 mar. 2014,, 11:48   Economie
4144 0
Foto: noi.md
Republica Moldova se pronunţă pentru majorarea exportului de vinuri în Statele Unite şi atragerea investiţiilor americane în economia ţării. Despre aceasta a declarat prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, într-un interviu pentru „Bloomberg”.

Oficialul a spus că a convenit cu secretarul de stat al Statelor Unite, John Kerry, cu privire la dialogul strategic dintre Republica Moldova şi SUA. "Aceasta înseamnă că vom avea un dialog mult mai important în ceea ce priveşte problema energetică, cooperarea în domeniul securităţii, comerț și investiţii, care sînt sectoare-cheie pentru Moldova, deoarece noi sîntem angajați în negocierile cu Uniunea Europeană, inclusiv privind Acordul de comerț liber, aprofundat și cuprinzător", a subliniat Iurie Leancă.

Premierul a spus că acum este timpul să venim cu propuneri și pentru SUA, să exportăm și pe piața americană cantități mai mari de vinuri moldovenești, care sînt de calitate înaltă, și să atragem mai multe investiții americane în Moldova.

Vorbind despre relaţiile cu Rusia, premierul a menţionat că aceasta este un partener important pentru Republica Moldova. "Noi vrem să avem relații civilizate la nivel comercial, care să nu fie influenţate politic", a punctat Iurie Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?