X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Iuşcenko despre fobiile lui Putin

5 mar. 2014,, 12:56   Externe
8569 5
Foto: obozrevatel.ua
Ex-preşedintele Ucrainei Victor Iuşcenko consideră că presiunile asupra preşedintelui rus Vladimir Putin trebuie continuate. Potrivit lui, Putin are două fobii – reacţia comunităţii internaţionale şi reacţia propriului popor. Despre aceasta Iuşcenko a declarat în direct la postul de radio Europe 1.

„Noi trebuie să găsim metode de a face presiuni asupra lui. Putin se teme de două lucruri: de reacţia internaţională şi de reacţia propriului popor”, a declarat ex-preşedintele Ucrainei, citat de „Telegraf”.

Este, practic, prima dată cînd fostul lider ucrainean îşi exprimă poziţia faţă de evenimentele din Ucraina. În opinia lui, Vladimir Putin vrea să renască imperiul, o nouă URSS, care se va numi Rusia.

„Este un plan fanatic obsesiv”, a menţionat Iuşcenko, subliniind că recent Putin a declarat că „cea mai mare tragedie a lui fost destrămarea URSS”.

În opinia lui Iuşcenko, declaraţiile de marţi ale preşedintelui rus în legătură cu dreptul lui de a utiliza „toate mijloacele” pentru protejarea cetăţenilor Ucrainei demonstrează această intenţie.

Iuşcenko a mai menţionat că Crimeea este a Ucrainei. „Ucraina este persoană juridică, o ţară indivizibilă şi nu se poate pune problema Crimeii. Crimeea e a Ucrainei”, a declarat Iuşcenko.

Precum a comunicat anterior publicaţia „Obozrevateli”, în cadrul conferinţei de presă din 4 martie, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că nu examinează problema anexării Ucrainei la Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?