X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

ONG: Guvernarea camuflează situația reală din domeniul justiției

5 mar. 2014,, 12:14   Societate
3985 0
Foto: noi.md
Membrii Asociației Victimelor Justiției au transmis o scrisoare deschisă delegației UE la Chișinău, în care atenționează oficialii europeni despre situația alarmantă din sectorul justiției. Potrivit reprezentanților asociației, majoritatea procurorilor și judecătorilor din Republica Moldova continuă să fabrice dosare la comandă, iar guvernarea mușamalizează ilegalitățile care se comit.

„Dosare concrete demonstrează că în țară activează grupări criminale de judecători și procurori, care fac bani din dosare la comandă. Actuala guvernare ascunde situația reală din domeniul justiției și nu admite schimbări în domeniu. Se blochează activitatea instituțiilor neguvernamentale. Se supun șantajului și persecuțiilor cei care insistă asupra unor schimbări”, a spus avocatul Ilie Rotaru.

Membrii ONG-ului acuză actuala guvernare că blochează orice încercări de implementare a reformelor și induc în eroare experții europeni. Totodată, aceștia se plîng și de faptul că în ultimii 20 de ani nimeni nu a monitorizat activitatea anchetatorilor, judecătorilor și procurorilor, care de multe ori întreprind acțiuni ilegale, opinează asociația.

„În Moldova zeci și sute de persoane sînt ținute în detenție în mod ilegal. Se află ilegal închiși mulți cetățeni străini. Actualmente în țară au loc numai antireforme, iar acest fapt nu poate să nu-l cunoască delegația UE”, a precizat avocatul Ilie Rotaru.

Membrii Asociației Victimelor Justiției spun că au făcut încercări de a discuta problema cu șeful delegației UE la Chișinău, Prikka Tapiola, însă nu au fost primiți în audiență.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?