X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Principalul aliat al lui Plahotniuc este România?

10 iun. 2019,, 18:51   Politică
28776 11

Practic toate țările europene importante, precum și Rusia, au recunoscut noua conducere a Parlamentului și a Guvernului Republicii Moldova. A susţinut fără echivocuri Guvernul Maia Sandu și Ambasada SUA în Moldova.

În această situație, Vladimir Plahotniuc, cunoscut pentru marele său potențial financiar, calități remarcabile de a lega intrigi și de a ieși din orice situație, a găsit, aparent, aliați în Guvernul României. Aceasta ar fi constatarea judecînd după declarația ministrului român al afacerilor externe, Theodor Meleşcanu, din 10 iunie, în care acesta susține decizia, la acel moment, a „președintelui interimar" Pavel Filip de a organiza alegeri parlamentare în Republica Moldova, pe 6 septembrie. Potrivit analiștilor chestionați de www.noi.md, recunoașterea deciziilor „Guvernului Filip" este o dovadă a sprijinului direct al PDM și liderului său, Plahotniuc, din partea Guvernului României.

Ce le-a sugerat Plahotniuc românilor? Putem doar ghici, totuşi, probabil, fostul șef al Serviciului românesc de Informații a fost interesat de posibilitatea de a discredita PSRM-ul pro-rus prin transmiterea de conținut din înregistrările video publicate în mass-mediile lui Plahotniuc despre discuţiile dintre Dodon și conducerea PDM. Probabil, prin intermediul Guvernului României, Plahotniuc speră să convingă conducerea Departamentului de Stat al Statelor Unite de necesitatea de a susține „Guvernul Filip” și decizia sa de a organiza o alegare parlamentară pe 6 septembrie. Și cireașa de pe tortul oponenților Rusiei o reprezintă ocazia de a pune capăt odată şi pentru totdeauna mișcării de stînga, tradițional pro-rusă, în Moldova.

Se pare că românii au înghiţit momeala. Americanii mai înțelepți, se pare că nu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?