Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Peste 5.000 de membri ai armatei ucrainene au dezertat

4 mar. 2014,, 10:34   Externe
6878 2
Foto : jurnalul.ro
Peste 5.000 de membri ai armatei ucrainene au dezertat şi s-au subordonat autorităţilor republicii autonome Crimeea, susţine un purtător de cuvînt al acestor autorităţi pro-ruse, cel mai notabil caz fiind comandantul marinei militare ucrainene, relatează luni agenţia Interfax, citată de EFE.

"Pe 2 şi 3 martie au trecut în mod voluntar de partea poporului din Crimeea 5.086 reprezentanţi Ministerului de Interne, Grănicerilor şi Forţelor Armate ale Ucrainei", susţine sursa citată.

Premierul pro-rus al Crimeii, Serghei Axionov, a anunţat crearea flotei militare a republicii autonome Crimeea, ce va fi condusă de contraamiralul Denis Berezovski, care a dezertat din marina militară ucraineană la comanda căreia fusese numit de guvernul de la Kiev cu numai două zile în urmă. Ei doi au apărut duminică seara la o conferinţă de presă la care acesta din urmă a anunţat că trece de partea autorităţilor pro-ruse din Crimeea şi a depus chiar un jurămînt. În consecinţă, Berezovski a fost pus la Kiev sub acuzare pentru înaltă trădare.

Autorităţile pro-ruse din Crimeea, dar şi mass-media ruse au mai făcut în ultimele zile referire la «dezertări în masă» ale militarilor ucraineni. Dar guvernul de la Kiev a taxat aceste informaţii drept «provocări». Ministrul ucrainean al apărării, Vladimir Zamana, a încercat să dezmintă chiar şi dezertarea contraamiralului Berezovski, în ciuda imaginilor televizate în care acesta din urmă jura credinţă autorităţilor din Crimeea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?